Over ons
IMG_8208

Over ons

" Ik maak er brandhout van, ze gaan de container op, de stoof in als je ze niet meeneemt "


Deze uitspraken zijn eigenlijk het begin van alles.

Oude kasten, stoelen, bedden en zo veel meer uit (over)grootmoeders tijd weggooien, dat kreeg en krijg ik niet over mijn hart. Degelijke meubeltjes, vaak nog met de hand gemaakt, daar moest zeker nog een toekomst voor zijn als pronkstuk in een interieur. Daar is mijn passie ontstaan.

Ik besloot een opleiding houtbewerking te gaan volgen om meer inzicht te krijgen in de verbindingen, soorten hout en om restauraties te kunnen uitvoeren. Daarna ben ik begonnen aan een opleiding meubelstofferen omdat ik  snel merkte dat gewoon een stofje erover zetten toch niet zo simpel was als het leek. Al gauw was ik helemaal  verkocht en besloot om nog meer opleidingen te gaan volgen om alles te weten te komen over de geschiedenis, achtergrond en constructies van meubelen en dan vooral stoelen. Ondertussen heb ik mij ook verdiept in het maken van allerhande soorten lampenkappen.

Hieruit is nu een klein atelier gegroeid waar de klant en de meubelen centraal staan. Uw meubel of nieuwe creatie wordt met veel respect en zorg behandeld of gemaakt.

Ik werk zowel op de hedendaagse manier, met mousse, als op de klassieke manier met natuurlijke materialen zoals jute, veren, zeegras, paardenhaar. En als u bij mij toch niet terecht kunt met uw meubel, zoek ik  graag samen met u naar een oplossing. 

Ma Vie en Roses hoopt u spoedig te mogen verwelkomen!